Eleged van a pattanásokból? Szabaduljunk meg tőlük együtt!

 

Tegyünk meg mindent a siker érdekében és kezdjük azzal, hogy beszélünk a pattanások, más néven akne hátteréről, kialakulásának okairól, a kezelési lehetőségekről, majd a NIACIDE gél helyes alkalmazásáról.

Mi az az akne?

Az akne, vagy pattanásos bőr a szőrtüsző-faggyúmirigy egység (pilosebaceus egység) krónikus, gyulladással járó betegsége. Általában 12–14 éves korban kezdődik, s ezen korosztály 80–85 %-át érintheti valamilyen formában.

A pattanások okai

Serdülőkorban a nemi hormonok szintjének emelkedése figyelhető meg, ami a faggyúmirigyek méretének és aktivitásának növekedéséhez vezethet. Ennek következtében a szőrtüsző kijáratát egy keratinból, faggyúból álló dugó, a mitesszer (comedó) zárja el, melynek eredményeképpen létrejön a pattanás.

Megkülönböztetünk fehér és fekete mitesszereket, azaz nyílt és zárt comedókat. A zárt mitesszerek színe fehér, mert a mitesszert szaruréteg fedi, ezért nehéz kinyomni. A fekete mitesszereket nem fedi szaruréteg. Ennek következtében kinyomni is könnyebb őket. Színük a melanin nevű bőrfestéktől sötét és nem a kosztól.

A mitesszer mögötti területen az öntisztulás hiánya miatt a baktériumok felszaporodhatnak, így fokozódhat a gyulladás és gennyes pattanások, csomók, hólyagok is kialakulhatnak. Ezek leggyakrabban az arcon, a hát felső részén, a vállakon és a mellkason jelentkezhetnek.

A pattanások állapotát több tényező is negatívan befolyásolhatja

 

 

A különböző terápiás módszerek célja

A gyulladásos folyamat csökkentése és megállítása, illetve a szőrtüsző-faggyúmirigy egység (pilosebaceus egység) működésének helyreállítása.

A javuláshoz gyakran 5–8 hét is szükséges lehet, ezért NAGYON FONTOS A TÜRELEM és ezen betegtájékoztató vagy a kezelőorvos utasításainak betartása. A különböző kezelési módszerek gyakran okozhatnak bőrirritációt, égő érzést, s az arc kipirulhat. Ezek a kedvezőtlen jelenségek rendszerint elmúlnak a használat közben.

Mit tartalmaz a NIACIDE gél?

4% nikotinamid 1% szalicilsav 0,5% glikolsav

A NIACIDE gél aktív hatóanyaga a nikotinamid, ami a B3 vitamin élettanilag aktív származéka. Gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, melynek következtében csökkenti az akne tüneteit és javítja a bőr állapotát. A NIACIDE gélt sikeresen alkalmazhatjuk enyhe és középsúlyos akne kezelésében.

Hogyan hat a NIACIDE gél?

A NIACIDE gél egy lokális, helyi hatású készítmény, amely egyszerre három úton is hatékonyan küzd a pattanások ellen:

Kitartó használat esetén a következőket tapasztalhatod:

Hogyan használd a NIACIDE gélt?

A NIACIDE gél alkalmazása előtt a bőrt kíméletesen tisztítsd le, majd gondosan szárítsd meg. Vékonyan vidd föl az érintett bőrfelületre naponta kétszer és gyengéden dörzsöld be a bőrbe. Ha használsz hidratáló krémet figyelj arra, hogy először a NIACIDE gélt vidd föl és csak ezt követően a hidratálót.

A NIACIDE géllel a pattanásos bőrfelület egésze bekenhető, nemcsak az egyes pattanások. Az arcbőr mellett a mellkas és a hát bőrének kezelésére is alkalmas. Ügyelj arra, hogy a gél szembe, szájba és egyéb nyálkahártyával fedett területre ne kerüljön.

Mennyi ideig kell alkalmaznod a NIACIDE gélt?

A szükséges időtartam egyénenként változik és függ attól is, milyen súlyos a bőröd állapota a kezelés kezdetekor. A pattanások javulása 4 hét után szembetűnő és kevésbé zsíros a bőr, de a teljes hatás elérése érdekében rendszeresen több hónapon át lehet alkalmazni a teljes tünetmentességig.

Fontos, hogy kitartó légy! A gél nem hat azonnal, de ha megszakítás nélkül, rendszeresen és az előírtak szerint használod, 1 hónap után várhatóan látszani fog a javulás.

A készítmény előnye, hogy bármeddig alkalmazhatod, használata során nem alakul ki hozzászokás, nincs bakteriális rezisztencia. Ez azt jelenti, hogy a NIACIDE gél ugyanolyan hatékony három hónap elteltével, mint a kezelés első heteiben.

A gél használható nyáron is?

Sok aknekészítménnyel szemben a NIACIDE gélt összetevőinek köszönhetően nyáron is bátran alkalmazhatod fényvédőkrém használata nélkül. A nikotinamid megakadályozza a melanin festékanyag szállítását, így nem okoz pigmentációt a bőrön és nem fényérzékenyít, vagyis nem okoz bőrpírt, ha a napon tartózkodsz.

De figyelj arra, hogy a NIACIDE gél alkalmazása nem helyettesíti a fényvédőkrémek használatát!

Kialakulhatnak-e mellékhatások a gél alkalmazása során?

A NIACIDE gél alkalmazásával kapcsolatban bőrirritációt, allergiát és a bőrre gyakorolt fotoszenzitív hatást eddig nem jelentettek.

A NIACIDE gél első használata alkalmával előfordulhat, hogy az érzékenyebb bőrfelületeken, mint pl. az arc bőre, égő érzést okoz. Viszont amennyiben bőröd túlzott mértékű kiszáradását tapasztalod, vagy olyan tüneteket észlelsz, amelyekből irritációra vagy allergiás tünetekre gondolsz, azonnal hagyd abba a gél használatát és fordulj kezelőorvosodhoz, vagy gyógyszerészedhez.

3 év alatti gyermekek esetében a készítmény nem alkalmazható!

Hogyan tárold a NIACIDE gélt?

A NIACIDE gélt biztonságos helyen, gyermekektől elzárva kell tárolni.

A dobozon feltüntetett lejárati idő után ne alkalmazd a készítményt. Használat után mindig csavard vissza a tubus kupakját.